Vaksineklinikken i Bodø har spesialkompetanse på vaksinering og reisemedisin. Du trenger ikke resept for å bli vaksinert hos oss!

Ny Ida og BeritVaksineklinikken i Bodø er et privat  og lokaleid vaksinasjonstilbud, etablert i 2002. Vi holder til på City Nord, Helseetasjen,  3. etasje i «ny del». Lege Terje Tollåli er medisinsk ansvarlig for virksomheten.

Vi har lang erfaring med vaksinering og spesialkunnskap om reisemedisin. Både Ida og Berit har deltatt på nasjonale – og internasjonale konferanser i vaksinasjon og reisemedisin. Vi har også vært på studieturer i Thailand, Cuba og Madagaskar for å blant annet å lære mer om de risikoer våre reisende utsettes for, samt hvordan lokalt helsevesen fungerer.

Vi er til enhver tid være oppdatert på vaksinebehov for alle verdens land. I tillegg kjenner vi til pågående sykdomsutbrudd i verden. Vi anbefaler, setter vaksiner og gir helseråd etter anbefalinger fra Folkehelseinstituttet og Verdens Helseorganisasjon.  Vi gjør individuelle vurderinger blant annet utfra reisemål, varighet av reisen, standard på reisemålet, opphold i by eller på landsbygd, samt hvordan helsevesenet er på reisemålet. I tillegg tar vi hensyn til dine tidligere vaksiner og din helsetilstand, da det kan være tilleggsvaksiner du absolutt bør ta, eller vaksiner du absolutt ikke skal ha. Om det er små barn, eldre, gravide eller personer med kronisk sykdom som skal reise, må vaksinebehov og reiseråd vurderes spesielt.

Vi har alle vaksiner for ulike formål tilgjengelig, som blant annet vaksine mot hepatitt, influensa, lungebetennelse, hjernehinnebetennelse, TBE/flått og HPV-virus. Oppfrisking av vaksine mot polio, difteri, stivkrampe og kikhoste er anbefalt alle hvert 10 år, uansett reiseplaner. Det får du også gjort hos oss.

Vi vaksinerer ansatte i bedrifter som er utsatt for smitte i sitt arbeid, samt studenter på Universitetet i Nordland og Politihøgskolen.
Vaksineklinikken har samarbeidsavtale med, og er underleverandør tiHEMIS bedriftshelsetjeneste i Bodø.

Vaksineklinikken er med i en samarbeidsallianse for private vaksinasjonsklinikker i Norge – Vaksine1.

Vi selger effektive insektmidler til hud og klær, myggnett og hånddesinfeksjon hos oss,  både til bruk på utenlandsreise og hjemme i Norge.

Navnet Vaksineklinikken, med logoer, er patentbeskyttede registrerte varemerker.